Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Kitesurfisti & windsurfisti chcete merač vetra na Dunaji? …my áno!

Vyskytla sa nám jedinečná možnosť inštalácie nového anemometra na streche múzea Danubiana v Čuňove. Po dlhom čase absencie relevantných a aktuálnych údajov z oblasti Hrušovskej zdrže by tak odpadli otázky zahlcujúce sociálne siete typu: fúka dnes dosť? oplatí sa mi ísť na hodinu po robote? má význam odísť z práce na poldňovú „služobku"? a pod.

Surfmagazin

Vďaka ústretovosti vedenia múzea by sme tak mali prístup k neskresleným meteorologickým údajom pre oblasť Kalinkovo a Hamuliakovo z najvyššieho a ničím necloneného miesta široko ďaleko (GPS: 48.034237, 17.232605).

Zostáva tak len jediné – zaobstarať technické riešenie, ktoré bude dostatočne moderné, rýchle a spoľahlivé, aby vydržalo bez väčších zásahov bezproblémovo slúžiť všetkým fanúšikom vodných športov najbližších niekoľko rokov

Po zrelej úvahe sme spolu s Lukášom Staněkom a.k.a. technickým riaditeľom projektu J dospeli k osvedčenému riešeniu, ktoré je akceptovateľné aj zo strany Danubiany. Ide o anemometer zn. Windguru Station 2. Na zabezpečenie funkčnosti celého riešenia je okrem anemometra potrebné zaobstarať aj modem (rozhodli sme sa pre WiFi modem ZyXEL LTE3301) a záložný zdroj (vybrali sme Fortron Nano 600), pričom cena celého riešenia vrátane montáže je kalkulovaná na cca 600,-EUR.

Veríme, že záujemcov o tento druh informácií z nášho lokálneho spotu sa nájde dostatočný počet a podarí sa nám tak bez väčších problémov a v krátkom čase vyzbierať celú potrebnú čiastku. Výška príspevku je dobrovoľná, pričom v banku je na úvod 50,-EUR. S montážou môžeme začať ihneď ako sa Lukáš vráti z Lefkady, t.j. 15.07.2016. Do tohto termínu by som chcel zároveň všetkých, ktorí majú záujem finančne sa na tejto akcii podieľať poprosiť, aby ma kontaktovali na e-maile: vietor365@gmail.com .

Do osobnej správy rád zašlem obratom každému číslo účtu, prípadne zodpoviem akékoľvek otázky s týmto projektom spojené.

Vidíme sa na vode.

Viktor Klincko

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu