Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Lifestyle

Hangair – športovisko svetových kvalít otvorilo svoje brány v Bratislave

5. septembra 2017 bola oficiálne otvorená „akadémia akčných športov" Hangair. V Bratislave vyrástol unikátny priestor pre športovcov a takto super vyzerá!

Surfmagazin

V oblasti starého vajnorského letiska vyrástol unikátny priestor pre profesionálnych športovcov, adrenalínových nadšencov, ale aj deti, či dospelých.

Vyskúšať si môžete všetko od špičkovo vybavenej gymnastickej plochy vrátane trampolín, cez skateboardig v minirampe, až po skoky do molitánu z 9 metrovej veže.

Odlišný prístup

Myšlienka postaviť halu ako je Hangair vznikla v roku 2012. Chalani stojaci za projektom vychádzali z toho, že adrenalínové športy sú čoraz rozšírenejšie a získavajú na sile, obzvlášť u mladšej generácie. Do istej miery sa inšpirovali halou vo švajčiarskom Laaxe a ďalšími podobnými vo Fínsku, či Andorre.

Vzhľadom na multifunkčnosť celého priestoru, Hangair výrazne zlepšuje podmienky na športovanie nielen v Bratislave a okolí, ale aj všetkých susedných štátoch. Hala ponúka návštevníkom špičkové zázemie a možnosť trénovať a posúvať limity v bezpečných podmienkach.

Podpora komunity

Hangair priťahuje pozornosť všetkých aktívnych ľudí, ktorí majú problém sa realizovať. Nájsť totiž športovisko kde môžu ísť trénovať decká, dospelí, adrenalínoví športovci, ale aj profesionáli je v našich končinách takmer nemožné.

Vyjadriť svoju podporu a tiež záujem o projekt prišli už pred otvorením viaceré športové hviezdy. Medzi inými hokejista Richard Pánik, cyklista Michael Kolář golfistky Zuzana Kamasová a Klára Spilková, zimné olympioničky Klaudia Medlová a Zuzka Stromková, či tanečník Laci Strike.

Športoviská v Hangairi

Hala má celkovú rozlohou 1600m2,, samotné športoviská zaberajú 1000 m2. Na tejto ploche môže naraz trénovať až 70 ľudí, bez toho, aby si prekážali.

Najväčšiu plochu Hangairu zaberajú tri umelé skoky s rôznou náročnosťou a dopadová plocha v podobe penového bazéna s rozmermi 12×9 m. Na 6-metrovej platforme z upravenej brezovej preglejky si najlepšie zatrénujete na bicykloch, kolieskových korčuliach, či skateboarde.

Ďalšie dva skoky sú pokryté umelým povrchom Snowflex®. Tieto sú určené pre lyže a snowboard. Nižší má platformu vo výške siedmych, ten vyšší na úrovni úctyhodných deviatich metrov.

Jednou z najvýznamnejších prvkov haly sú trampolíny a to nie hocijaké. Nájdete tu 3 olympijské trampolíny s doskokom do penového bazéna a tiež unikátnu trampolínu na freestyle s rozmermi 5,6×5,6 metra.

V Hangairi sa ďalej nachádza gymnastická telocvičňa s airtrackom, kruhmi, preskokmi, rebrinami, kladinou, či bradlami vystlaná gymnastickým kobercom. Poslednou časťou je tzv. zóna na funkčný tréning vybavená hrazdami, olympijskými činkami, kettlebelmi, švihadlami, či expandermi.

Je teda jedno, či chcete rozvíjať silové schopnosti, popracovať na koordinácii, zacvičiť si jógu, aerobik, modernú gymnastiku, alebo sa zapotiť pri náročnom crossfitovom workoute. Hangair ponúka takmer neobmedzené možnosti všetkým aktívnym ľuďom.

Aktívny oddych a zaujímavé kurzy

Vrchnú časť haly tvorí príjemná kaviareň Bar&Chill, ktorej súčasťou je skateboardová rampa. Odtiaľ máte výhľad na celú halu, takže môžete pri tréningu sledovať ratolesti, alebo partnera.

Pokiaľ nemáte vlastnú výbavu, k dispozícii je požičovňa a v prízemí zase obchod. „V septembri si naši prví zákazníci môžu vyskúšať ukážkové kurzy skateboardingu, na trampolínach a gymnastiky a od októbra začíname pod dohľadom renomovaných inštruktorov pravidelné kurzy. Na jar pribudne pri hale letná záhrada s unikátnym výhľadom na Karpaty,“ priblížil jeden zo zakladateľov Hangair, Adam Graňák.

Hangair je otvorený každý deň od pondelka do nedele od 10:00 do 23:00 h.. Športovisko, alebo kurz si rezervujte na: www.hangair.sk

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu