Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Aktualizácia: Kitesurfista Janek Lisewski to prežil!

Poľský kitesurfista Janek Lisewski, ktorý sa stratil v piatok na Červenom Mori sa našiel. Na vode prežil 56 hodín. Janek sa vyjadril, že prežil najhoršiu a zároveň najlepšiu noc života. Musel sa brániť niekoľkým žralokom, ktorých útoky sa našťastie zastavovali na jeho kite. Janek vyrazil v piatok z Egyptu smerom do Saudskej Arábie. Jeho cieľom bola jazda na kitesurfe naprieč Červeným morom a tým vytvorenie svetového rekordu. Štartoval z El Gouny (Egypt) a cieľom bolo mesto Duka v Saudsked Arábii. V piatok večer mal doraziť do cieľa, ale o 17 tej hodine vyslal SOS signál. 42 ročného Poliaka doteraz nenašli.
Surfmagazin

Hľadanie bolo v noci prerušené a pokračovalo až ráno. Jan išiel na vodu úplne sám bez akejkoľvek doprovodnej lode. Jeho jedinou ochranou je medzinárodný systém námornej záchrany SARSAT (Search and Rescue Satellite Aided Tracking). Toto zariadenie vysiela signál na záchranu jednotky, označujúce polohu s presnosťou na štyri metre. Napriek tejto lokalizácii sa ho doteraz nepodarilo nájsť.

Známy poľský inštruktor a propagátor kitesurfingu Jan Lisewski má za sebou už podobnú akciu, kedy sa vydal z baltského pobrežia a po trinástich hodinách pristál na švédskom pobreží. Svojimi extrémnymi akciami chcel upozorniť na kitesurfing poľské športové asociácie a sponzorov. Pred svojim odjazdom napísal na masterkiteboarding.com – “Poľský kitesurfing patrí medzi svetovú elitu”.

O situácii vás budeme aktuálne informovať. 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu