Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Kiteboard

Ako na hand drag? 

Lucia Vojtiskova

Jednoduchý a zábavný trik, ktorý by určite nemal chýbať vo vašom repertoári. 

Victor Hays nám prezradil niekoľko krokov, ako urobiť klasický hand drag. Ak ste tento trik doteraz nezvládli, je čas napraviť to. Victor vám poradí ako pracovať s drakom, kam umiestniť dosku a ako trik správne načasovať, aby ste ním mohli ohúriť dav na pláži. 

  1. Ako prvý krok musíte mať váš kite vo vzduchu medzi 12 a 1 hodinou a mať dobrú rýchlosť. Na to, aby ste boli schopný rukou brázdiť hladinu, potrebujete mať dobrú rýchlosť. Ruka vás totiž bude trochu pribrzďovať, tak aby sa nestalo, že po jednom metre zastanete. 
  2. Pošlite kite na dvanástu hodinu, ale nie až príliš dozadu vrámci okna. 
  3. Uistite sa, že máte prednú ruku v strede baru, aby ste predišli chybám a strate kontroly kitu. Zadná ruka je pustená. 
  4. Naberte čo najvyššiu rýchlosť, aby ste získali ťah, bez toho, že by ste sa museli odraziť.  
  5. Zdvihnite nohy s doskou hore kolmo na hladinu a nechajte sa unášať kitom, zatiaľ čo sa zadnou rukou dotýkate hladiny.  
  6. Akonáhle ucítite, že vás už kite dostatočne neťahá hore a stráca silu, dajte nohy s doskou pod seba, dopadnite na hladinu a pokračujete v jazde.  

Tento trik je zábavný a s trochou tréningu ho budete mať za chvíľu v malíčku. Navyše sa dá kombinovať s mnohými ďalšími trikmi.   

Victor Hays 

Profesionálny kitesurfista pochádzajúci z Francúzska.

Od roku 2013 súťaží v disciplíne Freestyle. Od roku 2016 jazdí za Airush. Zapája sa aj do vývoja produktov a pôsobí aj ako lektor a školiteľ kitesurfingu. 

Text: Juraj Frkala 

Foto: Airush 

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu