Surfmagazin

WIND&KITE OKULIARE MEATFLY ZADARMO K DVOJROČNÉMU PREDPLATNÉMU WINDSURFER/KITESURFER IBA ZA 29,90€!
Sup & Surf

Móda a vlny…

Jakub Soták vyštudoval textilnú školu a odmalička vyrastal v textilnom priemysle, keďže rodičia vybudovali úspešnú odevnú značku s ktorou expandovali aj v zahraničí. Okrem textilu má však i ďalšiu veľkú vášeň a to windsurfing.

Surfmagazin

© Ben Thouard :

© Ben Thouard

Contra-wave – značka, ktorá je vyjadrením vášne surfera

O vode hovorí s veľkým nadšením. „Nepoznám nič lepšie ako kombináciu živlov – voda a vietor, veľké vlny, adrenalín. Surfovanie nie je len šport, je to životný štýl, „ dodáva. Na Slovensku však surferi nedostávajú veľa priestoru, keďže more nemáme a za svojou záľubou musia cestovať. Častejšie vídať na uliciach mladých ľudí so skatom, ktorí svoju vášeň podčiarkujú aj charakteristickým oblečením. To Jakubovi veľmi chýbalo.

Podľa jeho slov vášeň pre surfovanie narastá aj medzi Slovákmi. Rozhodol sa preto preniesť tento vodný šport na textil. Po dlhom premýšľaní prišiel na trh s módnou surf značkou Contra Wave založenou na kvalitných tričkách s potlačou, ktoré budú zachytávať tie najlepšie triky a okamihy týchto vodných športov. Oslovil zvučné mená, svetových fotografov. „Z troch sa mi ozval jeden. Ben Thouard – svetová špička v záberoch vo vlnách,“ hovorí s nadšením Jakub. Známy fotograf a surfer sa jeho myšlienkou nadchol. Momentálne fotí na ostrove Tahiti a pripravuje pre Contra Wave fotografie pre prvú kolekciu tričiek.

Základom je spolupráca so známymi a šikovnými ľuďmi

Na kolekcii spolupracuje aj šikovná módna návrhárka Jana Bačinská, ktorú spoznal už pri predchádzajúcom projekte. „Keď dostaneme fotku, Janka ju spracuje do grafického návrhu, ktorý bude tvoriť potlač tričiek. Spolupráca so známymi a šikovnými ľuďmi je základom úspechu,“ hovorí. Momentálne už na nete funguje stránka, kde si môžu milovníci vodných športov zakúpiť v e-shope novú kolekciu tričiek, ktorá bude výsledkom spolupráce s Benom Thouardom. Všetky edície sú limitované.

© Ben Thouard :© Ben Thouard

Tričká pre milovníkov vodných športov sú dostupné na internete, záujem už prejavilo aj mnoho surferov zo zahraničia. Ak si projekt ľudia obľúbia, Jakub plánuje osloviť svetové kluby a dodávať tričká sponzorsky i špičkovým jazdcom na surfe. A od čoho si sľubuje úspech? „Verím, že keď ľuďom ponúkneme kvalitné materiály v spolupráci so špičkovými fotografmi, bude sa im páčiť. Aj surferi sa chcú svojim oblečením vyjadriť a ja im chcem túto možnosť ponúknuť,“ konštatuje na záver Jakub, ktorý by chcel neskôr značku rozšíriť aj o dámsku kolekciu.

www.contra-wave.com

Zdroj: http://www.hlasludu.sk/ Autor: Nikola Kokiová, foto: Jakub Soták

Vaše komentáre

NOVÝ ČASOPIS

WINDSURFER & KITESURFER Objednať
Predplatné časopisu Biker

Surfmagazin na facebooku

Zavrieť reklamu